Vem uppfostrar vem

Hur du blir förälder i världsklass!

heart in tomato
heart in tomato

Bara kärlek, lätt att se om man tittar ordentligt!

| Inga kommentarer

Jag brukar berätta på mina kurser att vi skaffar oss filter som vi ”placerar” framför ögonen, och det är genom dessa filter som vi ser världen.
Dessa filter påverkar hur vi ser på saker och ting, och det påverkar våra nästa steg.

Min son tycker inte om tomater, han petar dem åt sidan. Han kan äta tomater i grytor eller på pizza, och han är oväntat återhållsam med ketchup (!).

heart in tomato

heart in tomato

Då blev det ännu roligare när han satt och vände och vred på sin tomat på tallriken, skar bort lite itaget och gjorde sitt bästa att äta upp tomaten. För hans pappa har berättat att det är så nyttigt med grönsaker.

Nåja, bäst han sitter där och karvar, börjar han skratta och säger ”Titta pappa, ett hjärta!”

Han vänder på tallriken, så att jag lätt skall kunna se hur han ser den.
Helt underbart.

För mig blir det än mer tydligt hur mycket kärlek som han ser i sitt liv, mitt pappa hjärta blir alldeles varmt och mjukt.
Om han hade haft någon baktanke här, skulle han lätt ha kunna få igenom vilka förslag som helst…eller nästan iallafall.

Det blev inte lättare att äta upp tomaten, men det blev klart roligare. Han inspirerade även oss andra runt bordet att vara tacksamma för att vi har mat på bordet.
Vi behöver hjälp att se igenom våra filter ibland och det är barn överlägsna på, då de inte har blivit tränade så hårt som vi vuxna ännu.

Tack och lov.

Ha ett fortsatt underbart sommar uppehåll.

Patric

Författare: Patric Brask

Patric är en stolt pappa till två underbara barn och har arbetat med barn och ungdomar i över 25 år. I sin debutbok har Patric samlat upp mycket av den erfarenhet och pedagogik som har har lärt sig och använd under alla år han har arbetat med och uppfostrat barn. Som läsare får du en inblick i Patrics värld och den vardag han lever i och med barnen. Han ger dig tillgång till den pedagogik han själv har byggt upp och använder med framgång i sitt arbete. Boken är skriven på ett målande och levande sätt med inspirerande och konkreta exempel. Genom boken får du som förälder pedagogiska, enkla och fungerande råd och tips om hur du kan behålla ditt lugn och få dina barn att lyssna på dig. Patric håller också kurser om föräldraskap och barnuppfostran.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.