Höst lovet närmar sig med stormsteg


Och även julen, tillsammans med den stora stressen, eller?

Börja redan nu att lägga upp en plan för hur du vill ha ditt liv några månader framöver.
I mitt arbete som lärare behöver jag ha en översikt över hela skolåret, för att hålla koll på att mina elever hinner med att lära sig.
Det innebär även att små detaljer hinns med, och det är roligt att se att vi har tid.

Den tiden som är inplanerad går verkligen åt till att arbeta sig igenom alla ämnen. Och nu har vi kommit  till höstlovet, en liten minisemester, halvvägs mot julen.
Det är ett skönt avbrott och en liten vila för alla elever. När det kommer tillbaka är du fulla av liv igen (även fast att en del är fulla av liv hela tiden).

Nåväl, det jag vill trycka på är att skapa en liten planering för familjen. Vad skall hända, vilka högtider är nu på väg, vad vill vi göra, vad vill vi hinna med, hur mycket skall vi dekorera, när skall julsaker upp osv.
Det är en oerhörd lättnad att kunna ha framförhållning så att alla familje medlemmar vet vad som är på gång att hända.

Gör det så enkelt som du kan, plocka fram din almanacka och börja se över fram till jul. Jag är säker på att du kommer att känna dig mycket lugnare när du ser att du har massor med tid.
Och skulle du inte hinna är det bra att veta att dina barn är mest intresserade av att du finns där för dom. Barn kan mycket lätt acceptera förändringar, speciellt om de blir informerade.
Dessutom är det du själv som sätter press på dig själv om hur mycket som skall hinnas med.

Börja planera så att du kan ta det lugnt och hinna med mer.

Ha ett härlig höstlov

/Patric


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *