Vem uppfostrar vem

Hur du blir förälder i världsklass!

Kalsonger! Vad menar du?

| Inga kommentarer

Min son såg ett program på TV där de pratade om kalsongrycket och vill förstås veta vad det var. Jag försökte så gott jag kunde att förklara, tills jag insåg att det bästa sättet att förklara var nog att visa honom.

Han skrek av både förvåning och överraskning. Han hade inte riktig väntat sig att kalsongerna skulle hålla så länge, han såg framför sig att han skulle trilla ner rakt i golvet och slå i näsan. När han nu blev hängande en bit över golvet var det med blandade känslor.

Han sa nu att han var insatt i hur kalsongrycket funkade. Sen frågade han om jag någonsin hade använt det på min vänner.
Och här fick jag en mindre samvetssmäll, skall jag erkänna eller skall jag påstå att jag aldrig har varit så ”elak”.
Jag bestämde mig för att vara ärlig och sa ”Nej, jag har aldrig använt kalsongrycket på någon!”

Han såg lite misstänksam ut, men nöjde sig med svaret. Nu var det min tur att fråga om han skulle använda sig av tricket på någon av sina vänner, och det sa han att han skulle kunna tänka sig. Han funderade en längre stund innan han kom fram till vilka han skulle kunna tänka sig att rycka på. Jag skyndade mig att upplysa honom om att det som blir utsatta ofta hämnas på gärningsmannen, så tänk dig för innan du gör nått.

Vi får väl se vad som händer, jag har iallafall berättat vad som kan hända.

Om det inte blir värre än att han busar med kalsongryck må det vara hänt, det är ju ganska oskyldigt. Såvida inte samma person blir utsatt hela tiden, risken finns om du är liten till växten.

Jag tror att jag ”sitter säkert” som de säger på Idol. Ingen av mina vänner har provat på mig, det kan bero på att jag är större än dem.

Önskar dig en trevlig sommar

/Patric

Författare: Patric Brask

Patric är en stolt pappa till två underbara barn och har arbetat med barn och ungdomar i över 25 år. I sin debutbok har Patric samlat upp mycket av den erfarenhet och pedagogik som har har lärt sig och använd under alla år han har arbetat med och uppfostrat barn. Som läsare får du en inblick i Patrics värld och den vardag han lever i och med barnen. Han ger dig tillgång till den pedagogik han själv har byggt upp och använder med framgång i sitt arbete. Boken är skriven på ett målande och levande sätt med inspirerande och konkreta exempel. Genom boken får du som förälder pedagogiska, enkla och fungerande råd och tips om hur du kan behålla ditt lugn och få dina barn att lyssna på dig. Patric håller också kurser om föräldraskap och barnuppfostran.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.