Vem uppfostrar vem

Hur du blir förälder i världsklass!

Min partner är så hård mot barnen att jag måste vara mjuk.

| Inga kommentarer

Enligt min erfarenhet är det mest mammor som säger så om barnens far.
Jag har förståelse för det, mammor har burit på barnet och har ett annat sorts band till det. Pappor kan då upplevas som brutala neandertalare som är helt okänsliga.
Den tendens som då brukar infinna sig är att mammor blir ännu mjukare för att pappor är så hårda, det leder till att pappor blir ännu striktare/hårdare och mammor blir ännu mjukare.
Med andra ord möts inte föräldrarna någonstans utan drar åt var sitt håll och anklagar den andre för att vara för mjuk respektive för hård.

Mitt recept bjuder att mammor blir mer strikta med de regler som ni kommit överens om, då finns det ett större utrymme för pappor att vara mjuka. Ni möts då närmare och mammor upptäcker att barnen gör som hon säger, och att papporna är riktiga mjukisar.
Skulle ni mammor vara en fluga i taket när pappor är hemma med barnen skulle ni få se vilka riktiga mjukisar de är, barnen kan snurra dem flera varv kring lillfingret.
Barnen kan också säga saker till sin pappa som du aldrig ens skulle våga drömma om, och ändå startar inga världskrig.
Det pappor behöver förstå är att mammor behöver massor med stöd i att kunna säga ifrån och se att barnet faktiskt växer.
Mammor har en tendens att se sitt barn som litet ganska länge.
Pappor måste också förstå att barnet tar tid och vill barnet hjälpa till går det åt ännu mera tid, alltså går det helt enkelt inte att planera att tapetsera om rummet på en dag som tidigare. Allt detta tar nu minst en vecka längre, om ens det räcker.
Innan du har förstått hur mycket tid som går åt uppstår det lätt frustration.


Sammanfattning:

Pappor måste förstå att mammor behöver stöd i att kunna säga ifrån och varför.
Det skapar mer utrymme för dig att vara mjuk, du vill ju heller aldrig vara den elaka hela tiden.
Pappor har också en tendens att lämna över ansvaret till mammor i mycket stor grad för att de har så mycket annat att göra.
Tänk över det här och spendera mera tid med ert barn, ja jag vet att det tar mera tid. Men det är värt det också jag lovar.


Tips 1:

Förstå varandras situation, pappor behöver oftast bli mjukare och mammor bli striktare.


Tips 2:

Ge varandra stöd.


Tips 3:

Ge din partner en chans att förklara hur en situation skulle kunna hanteras annorlunda.

 

Om du är så trött tycker jag att du ska gå och lägga dig. Aaricia 3 år

Författare: Patric Brask

Patric är en stolt pappa till två underbara barn och har arbetat med barn och ungdomar i över 25 år. I sin debutbok har Patric samlat upp mycket av den erfarenhet och pedagogik som har har lärt sig och använd under alla år han har arbetat med och uppfostrat barn. Som läsare får du en inblick i Patrics värld och den vardag han lever i och med barnen. Han ger dig tillgång till den pedagogik han själv har byggt upp och använder med framgång i sitt arbete. Boken är skriven på ett målande och levande sätt med inspirerande och konkreta exempel. Genom boken får du som förälder pedagogiska, enkla och fungerande råd och tips om hur du kan behålla ditt lugn och få dina barn att lyssna på dig. Patric håller också kurser om föräldraskap och barnuppfostran.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.