Öka lyckokänslan med 15.3%


När du ser en annan människa som ler, vilken känsla tror du att hon/han upplever just då?

Tror du att det är säkert att anta att personen ifråga är glad?

Det är klart att det är!

Vi människor associerar leende med lyckokänslor, och om vi associerar (dvs hänger) oss med andra glada människor, kan vi bli ”smittade” och bli gladare själva.

En hjärt studie har följt 4.700 människor i Framingham, Mass., över de senaste 20 åren. Det gav en massa användbara fakta, en av dem rapporterade att en lycko känsla smittar av sig.
Glada människor tenderar att befinna sig i centrum av sociala nätverk som också består av andra lyckliga människor. Det visar sig alltså enligt studien att den här lycko känslan tenderar att sprida sig genom hela gruppen (källa Fox News).

Studien kunde även rapportera (och mäta) att genom att känna en annan lycklig människa, steg din egen lycka med 15.3%. Studien fann också att vänner av samma kön tenderar att ligga på toppen av listan av lycko-spridare (källa Kaplan).

Så nästa gång du känner för en lycko-kick, kanske du skall söka upp en vän som är på ett underbart, härligt humör.  Var uppmärksam på att låta din vän behålla sitt goda humör, för det är ju det som du är ute efter, istället för att av misstag dra ner deras goda humör.

Lycka till att öka din dagsdos lycka, eller hjälp någon annan.

Patric


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *