Organisera DVD-skivor på olika sätt


Hur man kan organisera sina DVD-skivor skiljer sig åt.

DVD-skivor
DVD-skivor

Jag arbetar extra på ett boende för personer med Aspberger. Det är ett arbete som i många fall ger in insikt i hur olik tänk vi har och vad som är intressant för varje enskild person.

Nu senast när jag var där fick  jag frågan hur man kan organisera DVD-skivorna, jag började genast att tänka på flera förslag. Och jag måste erkänna att många av dem var av det klassiska slaget. Dvs ordna efter titlar i bokstavsordning, eller efter vilka skådespelare som medverkar i filmerna.
Men innan jag gav mina förslag frågade jag hur de var ordnade nu, för jag kunde se att det fanns en ordning. Tex stod alla 007 filmerna bredvid varann.

Han svarade mig ”På det enklaste sättet, de står ordnade efter vilka som gav ut dem!”.

Det svaret var bra mycket bättre än mina förslag. Han har koll på vilka som gav ut filmerna och det tycker jag var urhäftigt.
Sen har jag fått flera förslag på hur man kan organisera sina filmer, varav de som kommer från barn är de mest originella och visar på hur vi söker hitta sätt att ordna saker och ting.

Bla enligt färg, man ser över vilka färger som ryggen har och ställer DVD-skivorna med liknande färg bredvid varandra, eller ordna egna kategorier som ”läskiga, inte så läskiga, roliga, tecknade, roliga serier, tråkiga serier osv”.

Om ni kikar närmare på bilden kan ni se att jag har ingen ordning alls på mina DVD-skivor, utan jag bara ställer in dem i bokhyllan. Det kan bero på att jag sällan tittar på filmerna. Jag gissar att mina barn har bättre koll på alla filmer än vad jag har.

Ha en härlig dag och lycka till med organiserandet. 🙂

/Patric


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *