Vad kan du göra idag för att det ska bli bättre?


Min son frågade mig samma fråga som jag ibland frågar honom, när det ser ut som han har svårigheter att möta eller som han sitter i just då.
Svaret jag får från honom är ofta mycket insiktsfulla och det visar att han har gott omdöme. Ibland behöver han vara en liten knuff i rätt riktning för att se ifrån ett annat perspektiv och kunna göra en förändring.

När nu samma lille pojke ställer frågan till mig blir jag givetvis glad, jag märker ju att det jag lär ut har gått fram och börjar omsättas till praktik. Sen att han behöver jobba lite med sin tajmning är en annan sak, det kommer vartefter han provar sig fram.

Till saken hör att vi har flyttat till en ny lägenhet, det är många saker som skall ordnas. Allt från gamla lägenheten skall packas ner och sen skall det packas upp igen. Inga konstigheter, utan det är bara att göra. Alla är involverade med sina egna grejer och jag har uppmanat dem att verkligen sortera bland sina saker, rensa bort saker som du aldrig använder. Just nu är ett perfekt tillfälle.
När jag sitter i all röran, dvs  alla ouppackade lådor i min nya lägenhet och känner mig lite överväldigad, uppmärksammar min son mig på att jag är lite frånvarande. Han frågar vad som står på och jag säger att det är lite för många lådor att ta sig igenom. Det känns som att det aldrig kommer att ta slut.

Det är då som han kläcker frågan ”Vad kan du göra idag för att det ska bli bättre?”.

Jag blir så glad när han säger det, det är som en börda som lossnar från min rygg. Det är ingen som säger att jag måste packa upp allt idag, eller att något måste vara klart en viss tid förutom jag själv.
Jag behövde lite perspektiv på vad jag satt i och fick precis den hjälpen.
För att verkligen följa hans (mitt egna) råd, satte jag mig ner och gjorde en lista på vad jag ville ha gjort. Sen satte jag prioriteringar på listan för att veta i vilken ordning att göra olika saker.

En av de saker som hamnade högst var att gå och bada med mina barn. Igår gick vi och badade i badhuset som, numera, ligger på gångavstånd från vårt hus. Det var verkligen en befrielse att bara gå och bada, att spendera all den lektiden med mina barn. Efter två timmar kände jag mig klar, mina barn däremot var inte klara. De fick vara kvar och jag gick hem för att ta tag i nästa sak på min att göra lista.

Det är ingen världsomvandlande nyhet, men det var mycket lättare att ta tag i allt som ”måste” göras i lägenheten och jag är säker på att många fler saker blev gjorda tack vare hjälpen från min son.

Som grädde på moset bakade mina barn chokladmuffins med en underbar glasyr på, det var så goda och mäktiga att jag bara orkade äta tre stycken. Fast att det fanns så att det räckte till fem var.

Så nu är frågan ”Vad kan jag göra idag för att det ska bli bättre?”, jo jag skall sätta upp en hylla i badrummet. Där kan vi lägga upp våra handdukar och sen kommer min bror imorgon för att hjälpa mig koppla in lite nya uttag så vi har ström på ”rätt ställe”.

Jag känner att det kommer bli en mycket bra dag idag.

Ha det gott.

/Patric


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *