Vem uppfostrar vem

Hur du blir förälder i världsklass!

Varm choklad blandat med Sprite smakar…

| Inga kommentarer

Under helgen var det stort pådrag i scoutstugan, de äldsta scouterna hade som önskemål om en ”kulturkväll”. De vill se hela Sällskapsresan serien.
Och det är inga problem att ordna tyckte vi ledare, vi behövde bara ordna lite detaljer så som bioduk och mat sen fixade de resten…trodde vi.

Ingen hade tänkt på att ta med madrass, en helt vanlig madrass att ligga på. Vi skulle ju vara i scoutstugan, så då är det bara att släpa dit grejer.

Jag hade tagit med min stora, den är 120×200 cm och riktigt tjock. Hade sett fram emot att ligga på den och se på alla dessa kända filmer.
Måste erkänna att det var mer energi i dessa scouter än i Barsebäck två. Vid midnatt var jag helt slut och beslöt mig för att säga godnatt.
Då de var så förtjusta i min madrass överlät jag den till dem, de la madrassen på tvären så att alla fick plats på samma madrass. Det såg trångt ut och det var säker trångt.

Det gjorde nog inget att två element var avslagna samt att det var runt -10 C utanför. De behövde ligga nära för att hålla värmen.

Jag kommer ihåg att jag vaknade till vid några tillfällen under natten, för att se att det hade bytt film och att det gick bra. En gång hade de disko, jag sov igenom det mesta.

Till frukost serverades bland annat varm choklad, när jag frågade hur mycket de hade sovit verkade snitt tiden ligga runt 20 minuter. Det kan vara en del i hur iden att prova nya smaker uppstod.
En tjej fick för sig att blanda varm choklad och sprite.
När hon skulle beskriva smaken, var det ord som annorlunda, ovanlig, sådär som kom. Jag ville åxå prova.

Hon hade rätt, smaken var ovanlig. Jag tror att det skulle bli en bättre smak med mindre socker. Nu är det så mycket socker i både chokladen och spriten, de tillsammans blev för mycket.
Kanske nästa gång hittar vi en smak som passar våra smaklökar.

Tycker att det är roligt att de kommer på att prova, det är ju helt ofarliga saker. Därmed uppmuntrar jag er att låta era barn prova mer.

Lycka till.

/Patric

Författare: Patric Brask

Patric är en stolt pappa till två underbara barn och har arbetat med barn och ungdomar i över 25 år. I sin debutbok har Patric samlat upp mycket av den erfarenhet och pedagogik som har har lärt sig och använd under alla år han har arbetat med och uppfostrat barn. Som läsare får du en inblick i Patrics värld och den vardag han lever i och med barnen. Han ger dig tillgång till den pedagogik han själv har byggt upp och använder med framgång i sitt arbete. Boken är skriven på ett målande och levande sätt med inspirerande och konkreta exempel. Genom boken får du som förälder pedagogiska, enkla och fungerande råd och tips om hur du kan behålla ditt lugn och få dina barn att lyssna på dig. Patric håller också kurser om föräldraskap och barnuppfostran.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.