Varm choklad blandat med Sprite smakar…


Under helgen var det stort pådrag i scoutstugan, de äldsta scouterna hade som önskemål om en ”kulturkväll”. De vill se hela Sällskapsresan serien.
Och det är inga problem att ordna tyckte vi ledare, vi behövde bara ordna lite detaljer så som bioduk och mat sen fixade de resten…trodde vi.

Ingen hade tänkt på att ta med madrass, en helt vanlig madrass att ligga på. Vi skulle ju vara i scoutstugan, så då är det bara att släpa dit grejer.

Jag hade tagit med min stora, den är 120×200 cm och riktigt tjock. Hade sett fram emot att ligga på den och se på alla dessa kända filmer.
Måste erkänna att det var mer energi i dessa scouter än i Barsebäck två. Vid midnatt var jag helt slut och beslöt mig för att säga godnatt.
Då de var så förtjusta i min madrass överlät jag den till dem, de la madrassen på tvären så att alla fick plats på samma madrass. Det såg trångt ut och det var säker trångt.

Det gjorde nog inget att två element var avslagna samt att det var runt -10 C utanför. De behövde ligga nära för att hålla värmen.

Jag kommer ihåg att jag vaknade till vid några tillfällen under natten, för att se att det hade bytt film och att det gick bra. En gång hade de disko, jag sov igenom det mesta.

Till frukost serverades bland annat varm choklad, när jag frågade hur mycket de hade sovit verkade snitt tiden ligga runt 20 minuter. Det kan vara en del i hur iden att prova nya smaker uppstod.
En tjej fick för sig att blanda varm choklad och sprite.
När hon skulle beskriva smaken, var det ord som annorlunda, ovanlig, sådär som kom. Jag ville åxå prova.

Hon hade rätt, smaken var ovanlig. Jag tror att det skulle bli en bättre smak med mindre socker. Nu är det så mycket socker i både chokladen och spriten, de tillsammans blev för mycket.
Kanske nästa gång hittar vi en smak som passar våra smaklökar.

Tycker att det är roligt att de kommer på att prova, det är ju helt ofarliga saker. Därmed uppmuntrar jag er att låta era barn prova mer.

Lycka till.

/Patric


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *