Vippande pall i pulkabacken.


Nu är det verkligen vinter och jag tycker att det är den bästa årstiden. Förvisso är det lite mer meck med att klä på sig och sen gå ut, men jag tycker att det är värt besväret.Photo 2013-02-06 12 25 56

Speciellt när jag ser hur kreativiteten växer när de kommer ut, de har fått ett helt nytt material att jobba med, och det är gratis för kommunerna. Lite syniskt, kan tyckas men då skolorna ständigt får höra hur dålig ekonomin är, blir det extra roligt att kunna erbjuda ”obegränsat” med material.
Det är bara barnens fantasi som sätter gränser.

Pulkorna kommer fram och backen måste prepareras. Denna backe har många barn åkt i, inte den längsta eller den snabbaste. Inte heller den rakaste eller felfria, nej tvärtom.
Den är full av trädrötter, stenar, grenar som hänger långt ner och i vägen, sly som opassande nog har växt upp precis där en bra sväng kunde ha varit.
Oavsett vilket är det här som det händer.

Det är rätt vanligt att killarna sätter igång och jobbar med backen för att den ska bli bättre och passa deras sätt att åka.
När jag gick dit för att se hur det gick, var det två tjejer som hade hittat en pall (som företag fraktar grejer på) som de nu hade släpat upp i backen.
De hade kommit på att den tippade, och försökte nu att få den att tippa. De ropade mitt namn och ville att jag skulle hjälpa dem få den att tippa….tillbaka.
De hade lyckats få pallen att tippa åt ena hållet men inte tillbaka så att nästa kunde åka, utan attt någon måste tippa tillbaka pallen.

Jag hoppades på att de skulle upptäcka att de bara behövde vända på den för att den skulle tippa tillbaka, men de såg inte det, så jag hjälpte dem att se och sen vända på pallen.
Deras backe blev nu helt suverän och rolig att åka i.

Jag blir så glad när jag ser den här typen av kreatitivitet och kan oxå se att det finns några framtida ingenjörer här, att de var tjejer tycker jag var ännu roligare.
Kanske de kan inspirera killarna till nya byggen.

Ha en toppen dag

/Patric


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *