Det verkligen ösregnar


Har jordens tur.

Är på väg till jobbet på min cykel och det börjar regna, stannar och sätter på mig mina nya vattentäta byxor från Fjällräven (är så nöjd med dem).

Kommer till jobbet och är redo att ta emot alla mina elever. Några är tidiga och sitter inne och leker.
De som jag möter i dörren ber jag förstås att sätta på sig regnkläder direkt, och de försöker (som elever gör) få slippa sätta på sig för att gå ut, genom att hävda ”men varför får de ANDRA vara inne?

Med stor portion tålamod svarar jag, ”för att jag har precis kommit och de kommer strax få veta att jag är här och att vi är på väg ut.

Sen är vi alla på väg ut, till min stora förtjusning.

Alltid lika spännande att se hur många elever som har riktiga regnkläder, trots att det är en ”I Ur & Skur” skola, där vi är uttalat ute enligt pedagogiken, är det några som saknar ordentliga kläder.
Det är var ett perfekt tillfälle att både se och låta barnen få prova sina regnkläder, vi skall nämligen tälta nästa vecka och då vill jag att ALLA eleverna ska ha ordentliga kläder.

Dåliga kläder = dåliga erfarenheter.

Som förut är det själva påklädningen som eleverna tycker är jobbig, när de väl har satt på sig och kommit ut är det roligt igen.

Det är föräldrar som tycker att det är jobbigt att bli blöt, barn har vanligtvis inga problem med att blöta ner sig.
Det är bara roligt att leka i och med vatten.

Första rasten

Jag är imponerad av mina elever, vid första rasten såg alla att det forfarande öste ner regn och det var inget snack om att smita undan regnkläder.
Det tog mindre än 10 minuter för 35 elever att sätta på sig och komma ut.

Måste vara världsrekord.

Sen njöt vi alla av regnet. Jag fick mer att göra när vi alla gick in, att hänga in i torkskåp och påminna att ta av sig stövlar på ”svarta mattan” osv. Men det är det värt, nya rutiner sitter snart som de ska.

Se alltså till att barnen har ordentliga kläder, då kommer utelivet att bli roligare för dem och för dig.

Väl mött i regnet.

/Patric


Ett svar till “Det verkligen ösregnar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *