Hon bestämde sig för att laga lasagne!


Aaricias lasagne

I min strävan att förbereda mina barn för framtiden, att de skall få möjligheten att träna i lugn och avslappnad miljö, har jag infört en hel del hushållssysslor som de är ålagda att göra.

En av dessa är när de har fyllt tretton år, får de ansvaret för att laga en middag en dag i veckan. De får själva välja vad de vill laga, samt vilken dag de vill laga den på.
De behöver se till att alla ingredienser finns hemma, jag hjälper självklart till att handla om det behövs.

Jag ställer frågan redan i början på veckan, så att de skall ha gott om tid att bestämma vilken dag och vilken rätt. Nu låter det kanske som jag har flera barn, och det har jag. Fast bara en av dem har ”rätt” ålder. Det är min dotter.

Den här gången bestämde hon sig för att laga lasagne på söndagen.
Lasagne är ganska så knepigt att göra, det innefattar flera moment. Det bästa med att hon får laga maten är att hon lär sig så mycket som hon aldrig kunde gissa sig till. En av dessa lärdomar är att det tar tid, massor med tid och att det gäller att sätta igång i tid.
Enligt receptet skulle det ta ungefär 90 minuter, varav 45 minuter i ugn.

Det tog 3 timmar!

Hon var lite orolig att jag och hennes lillebror blev sura för att det tog så lång tid. Jag försäkrade henne om att allt är helt ok.
Därför att under hela ”lagandet” finns jag tillgänglig, som stöd, som hjälpreda, som bollplank, som uppmuntrare, som kontrollerare, som provsmakare, som tipsare…helt enkelt finns jag där.
Det här är ingen syssla som lättvindigt skall stjälpas över på en nybörjare, utan måste ske stegvis som allt annat.

Resultat var värd all väntan.

Jag önskar dig lycka till med dina ”nya” målrätter.

/Patric


2 svar till “Hon bestämde sig för att laga lasagne!”

  1. Och hon berättade stolt om det för sin mamma… Så roligt att höra! Grattis till din fina hemsida o blogg, Patric! Inspirerande! 🙂

  2. Hej,

    Alltid kul att kunna inspirera någon, och i det här fallet var det jag som blev inspirerad. Det är fantastiskt vad gott det blev.

    Patric

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *