Hushållsspel


I min strävan att kunna ge så mycket stöd som möjligt till föräldrar att kunna skapa en så härlig relation som det bara går, har jag skapat ett spel. Jag behöver tillägga att mina barn är till stor del involverade i spelets uppkomst, de var mina första provspelare.

Iden till spelet fick jag när jag tyckte att det var ”orättvist” att jag bara skulle skriva ihop ett veckoschema som talade om vem som gjorde var, och när det skulle ske.
Alltså började jag att fundera på ett spel.
Spelet var till en början utvecklat för att bestämma olika hushålls uppgifter, men det visade sig ganska snabbt att det var mycket tråkigt att bara spela fram olika ”städ uppgifter”.
Då började jag att lägga in andra frågor som gav spelet en helt annan rymd. Frågor som ”Berätta vad du har lärt dig den här veckan?” eller ”Säg tre positiva saker om personen till höger om dig!”

När dessa frågor, och andra ”uppdrag”, kom till spelet, blev det mycket roligare och jag fick ta del av mina barns liv på ett helt nytt sätt. Det här är ett mycket bra hjälp medel för vuxna (ofta pappor) att öka sin kommunikation till sina barn.


Ett svar till “Hushållsspel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *